İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul Azınlıkları web sitesi yayıma geçti

‘İstanbul’da yaşayan azınlıkların sosyal sorunlarını dile getirmek için çağdaş bir yöntem’ başlıklı proje kapsamında bir web sitesi yayımlanmaya başladı. www.istanbulazinliklari.org adresinden ulaşılan site, azınlıkların karşı karşıya kaldığı sorunlara ilişkin olarak toplumda bilinç ve farklı azınlıklar ile dezavantajlı grupların ortak sorun ve görüşlerini dile getirebilecekleri bir zemin oluşturacak.

2004 Ocak ayında başlatılan proje, ‘Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Girişimi’ (DİHAG) mikro-projeler kapsamında AB tarafından destekleniyor. Projeyi, proje ortağı Beyazıt Lions Kulübü Derneği yürütüyor. Projenin amaçları şöyle sıralanıyor: Azınlıkların karşılaştıkları sosyal sorunlar ile azınlık toplumu içinde kadın, çocuk, genç, yaşlı ve özürlü olmanın ne demek olduğunun anlatılması; azınlık toplumlarına karşı süregelen önyargıları yok etmek ve azınlıklara farklı bir gözle bakılmasını sağlamak.

Proje kapsamında ayrıca ‘Renkler Solmasın’ başlığı altında İstanbul’da yerleşik azınlıkların yaşadıkları toplumla nasıl bütünleştiklerini vurgulayan 50 dakikalık bir belgesel de çekiliyor. Bu belgeselde gayrimüslim azınlıklar kendi kültürlerini, yaşamlarını ve özürlüler, yaşlılar ve kadınlar gibi azınlık içindeki azınlıkların sosyal sorunlarını anlatmak fırsatını bulacak.

www.istanbulazinliklari.org

Yorumlar kapatıldı.