İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan: AB, 17 Aralık’ta sınav verecek

İstanbul

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

27 Kasım 2004— Erdoğan, düşünce ve ifade hürriyetine basın özgürlüğüne büyük önem verirken, işkenceye de sıfır toleransla yaklaştıklarını tekrarladı.

Uluslararası Basın Enstitüsü toplantısı kapsamında verilen yemekte bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin üye olmaması halinde Avrupa Birliği’nin tamamlanamayacağını söyledi.

Avrupa Birliği’nin 17 Aralık ve sonraki süreçte yeni bahanlerle gelmesini beklemediklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, medeniyetler buluşmasının AB tarafından artık ispatlanması gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği’nin 17 Aralık’ta vereceği kararla medeniyetler arası bir uzlaşmanın adresi mi yoksa Hıristiyan klubü mü olduğunu ispatlayacağını söyleyen Erdoğan, dünyayı küresel barışa taşımanın ve uluslararası terörün ortadan kaldırılmasının böylelikle sağlanacağını belirtti.

‘DAHA FAZLA BEKLEMEK İSTEMİYORUZ’

17 Aralık’ta AB Liderler Konseyi’nin, Türkiye ile tam üyelik müzakerelerinin gecikmeksizin başlatılması kararını vereceğini ve ümitlerinin bu yönde olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin AB üyeliği için 41 yıl beklediğini ve bu kadar çok bekleyen başka ülke olmadığını vurgulayarak, artık daha fazla beklemek istemediklerini söyledi.

DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Başbakan Erdoğan, düşünce ve ifade hürriyetine basın özgürlüğüne büyük önem verirken, işkenceye de sıfır toleransla yaklaştıklarını tekrarladı.

Erdoğan, “Yıllar önce okuduğu bir şiir yüzünden hapse atılmış bir başbakan olarak, düşünce ve ifade hürriyetine verdiğim önem her şeyin önündedir” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.