İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GENÇLER ULUSAL DÜŞÜNCE VE SORUNLARIN SAHİBİ

Dün Ermenistan Silahlı Kuvvetleri subayı Gurgen Markaryan’ın katline ilişkin yargılama sürecinin başlamasına ilişkin olarak, üçbinden fazla gençin katıldığı, Dzizernakapert Anıtı’na doğru bir yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşü düzenleyen “Gurgen Markaryan Toplumsal Örgütü”, (GMTÖ) Gurgen Markaryan’ı soykırım kurbanı olarak kabul ettiklerini bu yüzden Dzizernakapert Anıtı’na yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

GMTÖ yayımladığı çağrıda; “Yargılama sürecine ilgisiz kalınamaz ve hiçbir ermeninin buna kayıtsız kalamamas gerekir. Ermeni ordusu subayı, ait olduğu ulustan ötürü, benzeri görülmemiş bir katliamın kurbanı olmuştur. Türkiye’de özel direktif almış Azerbaycan’lı caninin baltası, herbir ermeniye, ermenilerin talepkarlığına, tarihi haklarına yönelik olmuştur.” GMTÖ, çağrıda, Azerbaycan yönetiminin gerçekleştirilen katliamdan ötürü özür dileyecek yerde, suçluyu haklı çıkarmak için herşeyi yapmaya çalışyıkları da kaydedilmekte.

Ermenistan Yazarlar Blğ. Bşk. Levon Ananyan, toplumun konuya karşı bir çeşit ilgisiz davrandığını belirtti ve düzenlenen yürüyüşün gençlerin ulusal düşünce ve meselelerin sahibi olduğunu gösterdiğinin altını çizdi. 1915 Soykırımının zamanında layık olduğu önemi elde etmediğini, bugün Avrupanın kalbinde bir vandalizm eylemi gerçekleştirildiğini ve zanman kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı. Ananyan, zamanın değiştiğini, ancak Türk’ün çeşidinin değişmediğini, ruhen aynı vandal, sinik ve sahtekarlar olarak kaldıklarını söyledi.

Ülkenin farklı yüksek öğrenim kurumlarından gruplar halinde gelen gençler, Tamanyan heykeli önünde toplandıktan sonra, ABD ve Büyük Britanya elçilikleri önünden geçerek Dzizernakapert’e doğru yol aldılar.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.