İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Soykırımlar Tarihi: İkiyüzlü Kriterler Raporu´

Ankara – Ankara Ticaret Odası (ATO) “Soykırımlar Tarihi: “İkiyüzlü Kriterler Raporu” ile dünyadaki soykırım örneklerini gündeme taşıdı.

ATO’dan yapılan açıklamaya göre, dünyadaki insanlık suçlarının ele alındığı raporda İspanyol ve Amerikalıların yerli Kızılderililere uyguladığı soykırımdan Norveçlilerin Taterlere yönelik soykırımına, Almanların Batı Afrika’da Namibyalılara yönelik insanlık suçundan Yahudi ve çingenelere uyguladığı soykırıma, yine Rumların Kıbrıs’ta Türklere uyguladığı soykırımdan Yunanlıların Batı Trakya’da, Bulgarların da bu ülkedeki Türklere karşı uyguladığı asimilasyona kadar 50 farklı olaya yer verildi.

Raporda, Hitler döneminde 12 milyon mülteci, kamplarda 2 milyon ölü ve kaybın ortaya çıktığı, Etiyopya’da 1975-78 yıllarında meydana gelen Menghitsu olayı ile 1.5 milyon kişinin öldüğü ya da kaybolduğu ileri sürüldü. Fransızların 1830 ile 1962 yılları arasında 1 milyon Cezayirliği öldürdükleri de belirtilen raporda, bu ülkenin sürekli olarak Ermeni soykırımını tanıması için Türkiye’ye baskı yaptığına dikkat çekildi.

ATO’nun Soykırım Raporunda, Saddam Hüseyin’in İran ve kuzey Irak’da 600 bin kişinin ölümüne ya da kaybolmasına yolaçtığı, Mussolini’nin de Etiyopya ile Yugoslavya’da 300 bin cana mal olduğu ifade edildi.

Raporda, dünyadaki son soykırımın Felluce’de yaşandığı da vurgulandı. Felluce’de yaşananların “Post modern soykırım” olarak nitelendiği raporda, bu soykırımın iletişimin bütün olanakları kullanılarak karartılmaya çalışıldığı vurgulandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

22 Kasım 2004 01:13

Yorumlar kapatıldı.