İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GENÇLİK KURULUŞLARI TEMSİLCİLERİ STEPANAKERT’İ ZİYARET ETTİ

“Uluslararası Ermeni Gençlik Fonu”nun (UEGF) düzenlediği ve 11 Avrupalı gençlik kuruluşu temsilcisinin, Karabağda yerinde gençlik sorunlarını görme ve olası işbirliği yollarını değerlendirmek üzere yapılan 3 günlük Karabağ ziyareti Azerbaycan’da histerik tepkilere yol açtı.

Avrupalı grup temsilcileri, Azerbaycan gençlik kuruluşlarında, Karabağ’ın terorist bir ülke olduğu, kendilerini rehin alıp satacaklarına, Karabağ’da uyuşturucu ve alkolizmin yaygın olduğuna ilişkin uyarı mektupları aldıklarını belirttiler.

Karbağda devlet ve sivil gençlik örgütleriyle buluşan gençler, DKC yasaları, ülkenin sosyo-ekonomik durumu, gençlik sorunlarına ilişkin bilgi alırken, DKC’nin uluslararası tanınma sorunları bağlamında toplumsal örgütlerin dış ilişkilerinin aktifleştirilmesine ilişkin konuları değerlendirdiler.

UEGF temsilcisi, sivil gençlik kuruluşlarının, insan haklarına ilişkin projeler hazırlamalarının öneminden ve bunun uluslararası kuruluşlarca mutlaka dikkate alınacaklarından da bahsederken maddi destekte bulunabileceklerini de hatırlattı. Avrupalı gençlik kuruluşları temsilcileri, benzeri projelerin hazırlanmasında teknik destek vewrebileceklerini kaydederken, kendi ifadeleriyle, güzel intibalarla Karabağ’dan iyi intibalarla ayrıldıklarını ifade ettiler.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.