İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aliyev: `Türkiye ile ilişkilerimiz çok önemli´

Bakü – Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Türkiye ile ikili ilişkilerin her alanda gelişmekte olduğunu ve bu ilişkilerin çok önemli olduğunu” belirtti.

Aliyev, resmi ziyaret amacıyla Bakü’de bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’i kabulünde yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki son dönemde yapılan üst düzey temaslar ve imzalanan anlaşmaları hatırlatarak, ilişkilerin gelişme sürecinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

En büyük problemlerinin, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili sorun ve buna bağlı olarak bir milyona yakın Azerbaycan vatandaşının mülteci konumunda yaşaması olduğunu belirten Aliyev, bu konuda Türkiye’nin verdiği desteğin de kendileri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Konuşmasında, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeye kararlı olduklarını ifade eden Tüzmen de, “Ekonomik alandaki hedeflere birlikte çalışarak ulaşacağız” dedi.

Tüzmen, ekonomik ilişkileri geliştirme sürecinde bugün düzenlenen “ortak ekonomik forum”un büyük katkısı olacağını vurguladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.