İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Geceyarısı Ekspresi II

Demirhan HARARLI /Kelebek

Steven Seagal’ın son filminde, Türkiye’nin Polonya Başkonsolosluğu çalışanları, yetimhaneden kaçırdıkları kız çocuklarını pazarlayan bir çetenin işbirlikçisi olarak gösteriliyor.

Seagal Türklere karşı!

Dünya sinemalarında yeni gösterime giren “Out Of Reach” adlı filmde, Polonya’da, başında Türkler’in bulunduğu bir şebeke, anlaştıkları yetimhanelerden 16 yaşına gelen kız çocuklarını alarak yurt dışında açık arttırma usulü satıyor. Aksiyon filmlerinin ünlü ismi Stevan Seagal de, bu fuhuş şebekesine savaş açan kişiyi canlandırıyor.

Şifreleri takip eder ve

Filmde, Seagal’in mektup arkadaşı Irena (Ida Nowakowska) da yetimhaneden kaçırılıyor. Onun peşine düşen Seagal, kendini Varşova’da bulur. Irena’nın kendisine bıraktığı şifreleri takip ederek, çocuk satıcılarının izini sürer. Olay filmde Türkiye’nin Polonya’daki başkonsolosluk çalışanları da şebekenin işbirlikçisi olarak gösteriliyor.

Türk bayrakları heryerde!

Filmin bir bölümü de, Türkiye’nin Polonya Başkonsolosluğu’nun Varşova Kültür Sarayı’nda verdiği davette geçiyor. Özellikle bu sahnelerde, arka planda Türk bayrakları gözüküyor.

DÜNYA BU FİLMİ İZLİYOR

2004 yapımı “Out of Reach”, Amerika ve birçok Avrupa ülkesinde gösterime girdi. Türkiye’nin yurt dışındaki imajına zarar verecek filmin korsan VCD’leri, Türkiye’de de el altından satılıyor.

Yorumlar kapatıldı.