İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

O değil bu Ağrı

BAYRAMIN 1. günü Ağrı Dağı ile ilgili ‘Büyülü Hazine’ başlıklı yazınızı büyük bir zevkle okudum. Ağrı’nın Türk turizmine kazandırılması için çok daha fazla çaba sarf edilmesi ve yeni projeler oluşturulması yönündeki fikirlerinize tüm içtenliğimle katılıyorum.

Ben de sizin gibi keşke YTL’lerde Ağrı figürü kullanılsaydı diyorum. Fakat bu hiçbir zaman yazınızda kullanılan Ermenistan tarafından Ağrı’nın görünümü figürü olmamalıdır, görüşümü de ekliyorum. Eminim ki sayfa düzenlemesini yapan arkadaşlar Ağrı Dağı ile ilgili yazınıza uygun olsun diye bir Ağrı Dağı görünümünü vermeyi uygun görmüşler; fakat bu görünüm yazının ruhuna aykırı olarak Türk turizmi değil de Ermenistan turizmine katkı yapacak bir seçim olmuş.

Ben İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimlerde görev yapan bir öğretim üyesiyim. Konuyla ilgim sadece Ermeni diasporasının ve Ermenistan’ın Türkiye ile ilgili çalışmalarını yakından takip eden duyarlı, sade bir Türk vatandaşı çerçevesinde olmakla birlikte yazınızda kullanılan fotoğrafla ilgili bilgi vermek isterim.

Fotoğrafta, arkasında Ağrı Dağı’nın bulunduğu manastırın ismi Khor Virap’tır. Bu yüzden Ermenistan tarihi, kültürü ve Ermenistan turizminin dışa açılımı ve tanıtımı açısından son derece önemlidir.

AB’ye girme sürecinde olduğumuz bu dönemde, Ermeni diasporasının son Fransa örneğinde olduğu gibi Avrupa’da ve Amerika’da yapmış olduğu planlı ve uzun yıllara yaymış olduğu çalışmaların sonucunda, Türkiye’ye birtakım yaptırımların beklendiğini okurken o güzel yazınıza uyacak Ağrı Dağı fotoğrafı, Türkiye tarafından çekilen bir Ağrı olmalıydı diyorum.

Yard. Doç. Ergin Sait VAROL

İÜ Avcılar Kampusu

Yorumlar kapatıldı.