İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ BALIK ÇEŞİTLERİ ESTONYA’YA İHRAÇ EDİLECEK

Ermenistan-Estonya İş Konseyi’nin başlıca değerlendirdiği konu enformasyon teknolojileri alanında Estonya’nın kaydettiği ilerlemeydi.

Bu arda Ermenistan devlet başkanı Robert Koçaryan ve Estonya devlet başkan Arnold Ryuyter işadamlarına iş ilişkilerinin gelişimi için çağrıda bulundular. R. Koçaryan, bu ilişkilerin gelişimi için yöneticilerin, ilişkileri engelleyici noktaları ortadan kaldırarak, müdahale etmeyerek ve yapacakları hükümetlerarası anlaşmalarla uygun zemin hazırlayarak bunu destekleyebileceklerini, Ermenistan’nın Estonya aracılığıyla Avrupa pazarlarına açılabileceğini kaydetti. A. Ryuytel’se ülkesinin AB’ye üyeliğinin diğer ülkelerle işbirliğinin gelişimine destek olduğunu ve iki ülke arasında; elektronik sanayii, telekominikasyon ve enformasyon teknolojileri alnında işbirliği yapılabileceğini kaydetti.

Devlet başkanlarının konuşmaları sonrasında Estonya Enformasyon Teknoloji Üreticileri Birliği lideri İ. Taloon, yaptığı konuşmada, ülkesinde bilgisayar ve cep telefonu kullanımının %80’lerde olduğunu, tüm okul, devlet kurumaları ve özel sektörün internete bağlanmış olduğunu belirtti. Taloon kendileri için Ermenistan’ın uyguladığı “elektronik vize” uygulamasının ilginç olduğunu bunu diğer ülkelerde de teşhir edeceklerini ifade etti.

İki ülke arasında yapılan ön anlaşmalardan biri de balıkçılık alanında oldu. Ermenistan Balıkçılık Gelişim Birliği Bşk. Andranik Nikoğosyan, Estonya Ticaret ve Sanayi odasıyla yapılan anlaşma gereği, Ermeni balık çeşitlerinin Estonya’ya ihraç edileceğini, bunun dışında Estonya’da nesli tükenmekte olan balık çeşitlerinin Ermenistan’da çoğaltılmasına ilişkin de bir prıje olduğunu söyledi.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.