İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin Türkiye´nin Paris Konsolosluğu aleyhine açtığı dava

Paris – Paris Mahkemesi, Fransa’da faaliyet gösteren “Ermeni Davasını Savunma Komitesi”nin (CDCA), sözde Ermeni soykırımını resmi internet sitesinde reddettiği gerekçesiyle Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu aleyhine açtığı davayla ilgili kararını yarın verecek.

Fransız savcı, 11 Ekim’de yapılan ve yaklaşık 4 saat süren duruşma sonucu, Viyana Sözleşmesi’ne göre, Başkonsolosluğun dokunulmazlığını gerekçe göstererek, Paris Mahkemesi’nin davayla ilgili kendisini yetkisiz ilan etmesini talep etmişti.

Duruşmada, Türk Konsolosluğu’nun avukatları, “Viyana Sözleşmesi’ne göre ve ifade özgürlüğü kapsamında davanın reddedilmesini” istemişlerdi.

Ermeni örgütünün gerekçelerine karşı çıkan Türk tarafının avukatları, “Fransız Parlamentosu’nun ve Avrupa Parlamentosu’nun sözde soykırımı tanımalarının, bu konuda başka görüş belirtmeye engel olmadığı” yönünde savunma yapmışlardı.

Fransa Parlamentosu’nda sözde Ermeni soykırımının tanınması Paris ve Ankara arasındaki diplomatik ilişkilerde bir süre gerginlik yaratmıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.