İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Türkiye’ye tarih verilmemeli’

11 Kasım 2004 — Türkiye’nin üyeliğine karşı olmadığını belirten Verhagen, üyelik tarihi verilmesinin ülkedeki reform çabalarını sürdürmek yönündeki baskıyı azaltacağını savundu.

Hollanda’nın saygın De Volkskrant gazetesine demeç veren Hıristiyan Demokrat siyasetçi, Türkiye’nin insan hakları alanında yapması gereken daha çok iş olduğunu ve dernek kurma özgürlüğünün de dahil olduğu altı yasanın, meclis tarafından kabulünü beklediklerini belirtti.

‘İŞKENCE TAMAMEN BİTMELİ’

Müzakerelere başlamak için işkencenin bütünüyle ortadan kalkması gerektiğini söyleyen Verhagen, bu konuda pazarlığa yer olmadığını vurguladı. Verhagen’in demecinin zamanlaması dikkat çekiciydi. Hollanda Parlamentosu, Türkiye’nin üyeliğini tartışmak amacıyla yakın zamanda bir oturum düzenleyecek.

İslam dinine getirdiği sert eleştiriler ile tanınan belgeselci Theo Van Gogh’un öldürülmesini izleyen şiddet olayları ve Müslüman düşmanlığında yaşanan artış, Hollanda kamuoyunu olduğu kadar iktidardaki merkez sağ hükümeti de Türkiye’nin üyeliği konusunda bölmüş durumda.

Yorumlar kapatıldı.