İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KARABAĞ RUS TOPLUMU, MOSKOVA’YA BAKÜ’NÜN ŞANTAJLARINA BOYUN EĞMEMESİ TAVSİYESİNDE BULUNDU

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Rus Toplumu lideri Galina Somova, Moskova Belediye Başkanlığı çalışanı Yuri Kablun’un, 11-13 Kasımda Krasnodar’da yapılmakta olan “Vladikafkasya Rus Toplulukları Bölgesel Forumuna”, “Karabağlı ayrılıkçılardan hiç kimseyi çağırmadıklarına” ilişkin açıklamasından ötürü endişesini dile getirdi.

Somova Regnum Ajansına verdiği röportajda, Rus elçiliklerinin, Rusya devlet başkanının imzaladığı “Yurtdışındaki vatandaşların hak ve menfaatlerinin korunması” programını gerçekleştirmektense, Azerbaycan resmi çevrelerinin şantajlarına teslim olduklarını belirtti.

Yaşadıkları devletin tanınmış olup olmamasına bakılmaksızın, Rusların her yerde rus olduğunu ve kandaşları tarafından “ayrılıkçı” olarak değerlendirilmenin en azından doğru olmadığını kaydeden Somova DKC Rus Toplumunun ilk olmamak üzere benzeri bölgesel forumlara davet edilmediklerini de hatırlattı. Somova DKC Rus Toplumunun ülkenin 5 bölgesinde 300 üyesi olduğunu ve bunların sadece Ruslardan değil diğer Slavon millet temsilcilerini de içerdiğini söyledi.

Somova verdiği röportajda, Karabağ ve Ermenistan’ın resmi ve toplumsal yapıları, özellikle DKC Dışişleri Bakanlığı desteğiyle, DKC Rus toplumunun dimdik ayakta durduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.