İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ENFORMASYONUN MERKEZİLEŞTİRİLMESİ SAĞLIK POLİTİKASININ GELİŞTİRİLMESİNE KATKIDA BULUNUYOR

Sağlık Bakanlığı 2000 yılından itibaren, sağlık alanında geliştirmeye başladığı enformasyon sistemi bu yıl uygulamaya geçti. Ermenistan Sağlık Bakan Yard. Tatul Hakobyan, ülkedeki tüm sağlık kuruluşlarından aldıkları, hasta verilerini, hastalığın geçmişi ve sağlık kuruluşlarının finansal durumlarını ilişkinin biginin bakanlık veri bankası bünyesinde toplanarak, ulusal ve uluslararası kuruluşların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı, Hukuki Güvenlik ve Enformasyon İdaresi sorumlusu Elmira Mirzoyan ve Sağlık bakanlığı Çalışma Grubu Devlet Hijyen ve Salgınla Mücadele Bl. Sorumlusu A. Vanyan, veri tabanında, sağlık hizmetlerinden faydalananların bireysel verilerinin değerlendirilmesinde, elektronik metodun kullanılmasından ötürü masrafların azaldığını, sağlık kadrolarına ilişkin verileri de elde edebildiklerini belirttiler.

Verilerle her 3 ayda bir yenilenmekte olup, hastalıkların değerlendirilmesinde, uluslararası değerlendirme 10. sistemine geçildi. Burada hastalıklar (eskiden 18’di) 21 sınıfta değerlendirilmekte.

Arevik Badalyan

Yorumlar kapatıldı.