İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlık Raporu İçin Telefon Kampanyası

BİA Haber Merkezi

09/11/2004

——————————————————————————–

BİA (Ankara) – Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun Azınlık Raporu’nu hazırladıkları için hedef olan Prof. İbrahim Kaboğlu ve Prof. Baskın Oran’a destek vermek için telefon açma kampanyası düzenliyor.

İnsan hakları temsilcilerinden oluşan bir heyet de, Prof. Kaboğlu ve Prof. Oran’a destek ziyaretinde bulunacak, Savcılığa suç duyurusunda bulunacak ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış’a toplanan imzaları teslim edecek.

Ayrıca, Çağdaş Avukatlar Grubu’nun da, aynı gün saat 12.30’da Sultanahmet Adliyesi’nde yapacağı bir basın açıklamasıyla “İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gencay Gürsoy’a ve Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu’na yönelik sürdürülen tehdit ve linç kampanyalarını” protesto edecekleri bildirildi.

“Telefon et, beş dakika konuş, rapora sahip çık”

Düşünce Suçu(!?)na Karşı Girişim, 11 Kasım (Perşembe), saat 11.00’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezleri’ne telefon açmaya çağırıyor.

Kampanyaya göre raporu destekleyen ve ona baskıları kınayanlar, saat 11.00’de yaşadıkları ilin milletvekiliyle, beş dakika süreyle konuşacaklar ve Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu’nun hazırladığı Azınlık raporuna sahip çıktılarını açıklayacaklar.

Kampanyaya destek verenler, TBMM’yi aramak için 0312 420 50 00; AK Partisi için 0312 473 00 00 ve CHP için de 0312 468 59 69 numaraları çevirerek, raporlara yapılan saldırıları kınayacaklar.

Ayrıca, milletvekillerinden “Herkesin gözü önünde işlenen bu suçla ilgili yasal kovuşturma yapılmasını” istenecek.

Elkatmış ziyaret edilecek

Ayrıca, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Özgür Üniversite Başkanı Fikret Başkaya, Düşünce Suçu’na Karşı Girişim Söcüsü Şanar Yurdatapan, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Yusuf Alataş ve gözlemci olarak da İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden (HRW) Jonathan Sugden’den oluşan bir heyet, aynı gün (Perşembe), saat 10.00’da, raporu hazırlayanlardan Prof. Kaboğlu’ya destek ziyareti yapacak.

Bu ziyaretin ardından grup, Azınlık raporuna destek için toplanan 350’nin üzerinde imzayı TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Elkatmış’a saat 11.00’de yapacakları ziyaret sırasında kendisine teslim edecekler.

Saat 13:30’te grup, Komisyon üyelerine yönelik tehditlerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklar. Grup, günün son girişiminde, saat 14.15’te Prof. Baskın Oran’a da bir destek ziyareti gerçekleştirecek.(EÖ/EÜ)

Yorumlar kapatıldı.