İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sezer’den ‘Lozan’ eleştirilerine yanıt

10 KAsım 2004 — Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Lozan Anlaşması ile çözülmüş kimi konuların sorunmuş gibi gündeme taşınması devletimize ve toplumumuza yararı bulunmayan girişimlerdir” dedi.

Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda düzenlenen Atatürk’ü anma toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Azınlık Raporu ile gündeme gelen tartışmalara değindi. Türk ulusunun temel değerlerine sahip çıkma kararlılığının farklı yönlere çekilmesini “üzüntü verici” olarak nitelendiren Sezer, Lozan Anlaşması ile çözülmüş kimi konuların sorunmuş gibi gündeme taşınmasının devlete ve topluma yararlı olmadığını belirtti.

“TEKİL DEVLET VAZGEÇİLMEZ ÖĞEMİZDİR”

Cumhurbaşkanı Sezer, “Türkiye Cumhuriyeti gurur duyduğumuz başarılarını toplumu oluşturan tüm ögelerin katılımı ile gerçekleştirmiştir. Tekil devlet yapımız ülke ve ulus bütünlüğünü sağlayan vazgeçilmez değerimizdir” dedi.

ERDOĞAN: HERKES EŞİT

Başbakan Erdoğan ise milli devletin, “Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan bireylerin vatandaşlık temelindeki ortaklığına” işaret ettiğini söyledi. Erdoğan, “Bu ülkenin bütün bireyleri başka hiç bir hususiyetlerine bakılmaksızın sadece vatandaş olmaları sebebiyle eşit bir konumdadır” dedi.

Yorumlar kapatıldı.