İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ORTADOKS KİLİSESİNİN ÇANLARI TEKRAR ÇALDI

Yaklaşık 100 yıllık bir sessizlikten sonra Kanaker-Zeytun ilçesinde bulunan Rus Ortadoks Az. Mariam Astvadzazin Kilise kompleksi tekrar kapılarını açtı. Yekaterinodar Diakosluğunua bağlı Kilisenin tekrar kutsanma işlemleri Belgorod ve Starasokolski metroploiti Başpiskopos Yohannes tarafından gerçekleştirildi.

XX. yy başında inşa edilen kilise, yaklaşık 90 yıl Hastane olarak kullanıldı. 40’lı yıllarda zarara gören Kilise ayin yapılan bölümü ve çan kulesi depo olarak kullanıldı. 1991 yılında tekrar açılan Kilise, 2004 yılı baharına kadar onarılmış değildi. 2004 yılında Ermenistan’daki Rusya Fed. Elçisi Anatoli Tryukov, Kanaker-Zeytun ilçesi belediye başkanı Ruben Sinoyan vd. katkılarıyla Kilise çan kulesi ve çatısı onarıldı.

Kilise ruhani görevlisi papaz Arsen Grigoryan, Kilisenin Ermenistan’da yaşayan Slavon kökenli halkların, yahudi, rum ve diğer milletlerin ruhani mabedi olmak yanısıra Erivan’da bir küçük rus kültür merkezi olarak da hizmet edeceğini söylüyor.

Kilisenin açılış töreninde Rusya, Ukrayna, Belorusya elçileri yanısıra, askeri yetkililer ve Başpatrik Karekin II’nin iyi dilek yazısını ileten Artak vartabed de hazır bulundu.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.