İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DYP’den ruhban okulunun açılmasına destek

DYP’de yapılan bir çalışmada Türk milli eğitimi kontrolündeki kimselerin kiliselerde görevlendirilmelerinin daha faydalı göründüğüne dikkat çekilerek, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına yeşil ışık yakıldı.

DYP İstanbul İl Başkanlığı’nca “Patrikhane” konusunda yapılan çalışmada, Fener Ortadoks Rum Patrikhanesi ve Ruhban Okulu’nun tarihi süreci incelendi.

1971 yılında özel okullar ile ilgili kanun gereği kapatılmış olan Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması için hummalı bir faaliyet gösterildiği vurgulanan çalışmada, son zamanlarda Lozan’a rağmen Fener Ortadoks Rum Patrikhanesi’nin “özel bir statü” ile yeniden taçlandırılması, İstanbul’da “Vatikan” benzeri patriklik oluşturulması hedefine doğru adım adım yol alındığını belirtildi. Çalışmada şu görüşler dikkat çekti:

“Ruhban Okulu’nun açılmaması daha büyük sorunları beraberinde getirmektedir. Kilise görevlilerinin, din adamlarının, metropolitlerin başka ülkelerden gelme durumunu yaratıyor ki, bu daha tehlikeli işaretler vermektedir. Halbuki, Türk milli eğitiminin kontrolündeki kimselerin kiliselerde görevlendirmeleri daha faydalı görünmektedir.”

Yorumlar kapatıldı.