İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ruhban skandalı

DIÇİŞLERİ”İNCE HAZIRLANAN DOSYADA AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİ İÇİN “RUHBAN OKULU” ŞART KOŞULUYOR. DIŞİŞLERİ SKANDALI Bir skandal rapor da Dışişleri”nden çıktı! Dışişleri Bakanlığı, Ruhban Okulu için 2 seçenekli bir dosya hazırlayıp Başbakan Erdoğan”a sundu.

Okulun açılmasnın yarar ve zararlarının anlatıldığı dosyada okulun açılmasının “AB yolunu da açacağı” mesajının altı çiziliyor ve son karar ”siyaset”e bırakılıyor. 3 BİN RUM VAR AMA… Dosyanın ”Kazançlar” bölümünde, Türkiye”deki ”yasakçı” zihniyetin kırıldığının gösterilmesi öne çıkarılıyor.

”Sakıncalar” başlıklı bölümde ise Türkiye”deki Rum nüfusunun 3 bin olduğu anımsatılıyor dünyanın pek çok yerinden Ruhban Okulu”na öğrenci göçünün yaşanabileceği belirtiliyor. RUHBAN OKULUNA HIZ VERİLDİ Dışişleri Bakanlığı”nın, Ruhban Okulu için iki seçenekli bir dosyayı Başbakan”a sunduğu bildirildi.

33 yıldır kapalı tutulan Heybeliada Ruhban Okulu”nun açılması çalışmaları yoğunlaştı.

Ruhban okulunun ardından AB”nin diğer isteklerine sıra gelecek.

Dışişleri Bakanlığı, iki seçenekli dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan”a sunarken, okulun açılmasının yarar ve sakıncalarını sıraladı ve son kararı ”siyasete” bıraktı.

Dosyada, okulun açılmasının ”AB yolunu” açacağı mesajı verildi.

Okulun, bağlı bulunduğu Aya Yorgi Vakfı bünyesinde ve Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde faaliyet göstermesi önerildi.

İki seçenekli dosyanın ”Kazançlar” bölümünde, Türkiye”deki ”yasakçı” zihniyetin kırıldığının gösterilmesi gerektiğinin vurgulandığını belirten diplomatik kaynaklar, “AB, Ruhban Okulu”nun açıldığını görmeden Türkiye hakkında gerçekten emin olamayacak” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar kapatıldı.