İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa´nın Referandum Israrı

Fransa İçişleri Bakanı Dominique de Villepin, ”Türkiye’ye AB kapılarının açılması yönetilebilir bir süreçtir” dedi.

De Villepin, Journal du Dimanche gazetesine verdiği demecinde, ”yönetilebilir bir süreç, başta insan hakları ve laiklik olmak üzere değerlerimize sadık kalmak, Türkiye’ye karşı isteklerimizde kararlı olmak, bütün seçeneklere açık olmak ve sürecin kontrolünü elde bulundurmaktır. Referandum bütün bunlara olanak tanıyacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin AB’ye girmesi konusu üzerinde Fransa’da hararetli tartışmalar yaşanıyor. Çoğunluk Türkiye’nin üyeliğine karşı ya da üyeliğe koşullu destek veriyor.

Chirac, müzakereler için “2005’te başlar” dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, geçtiğimiz çarşamba günü yapılan Türkiye-Almanya-Fransa zirvesinde, AB’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerine 2005 yılında başlayabileceğini söylemişti.

Chirac: “Son söz Fransız halkının olacaktır”

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, temkinli tutumunu da elden bırakmamış ve sözü referanduma getirerek ”bu konuda 10-15 yıl sonra yine de son söz Fransız halkının olacaktır” diyen Chirac, “umarım o zaman bu tartışma daha az tutkuyla yapılır” demişti.

Papa: “Avrupa’nın esin kaynağı Hıristiyan kökenleridir”

Katoliklerin ruhani lideri Papa İkinci Jean Paul, Hıristiyan değerlerinin Avrupa’nın öteden beri esin kaynağı olduğunu, bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğini belirterek, ”Avrupa’nın esin kaynağı Hıristiyan kökenleridir” dedi.

Papa, Polonya Başbakanı Marek Belka’yı kabulünde yaptığı konuşmada, 29 ekimde Roma’da imzalanan Avrupa Anayasası’nda Hıristiyan kökenlere atıfta bulunulmaması konusuna da değinerek, ”Avrupa Anayasası’nda Hıristiyan kökenlere atıfta bulunulmamış olsa da, İncil’in ebedi değerleri varlığını koruyacaktır. Bu değerler,kıtamızın çehresini oluşturmada sorumluluk üstlenen kişilerin çabaları için esin kaynağı olmaya devam edecektir” dedi

Kaynak : CNN Türk

31 Ekim 2004 11:24

Yorumlar kapatıldı.