İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Basın toplantısına baskın

1 Kasım 2004— Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Başkan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun okuduğu metni elinden alarak yırttı. Sözü de kesilen Prof. Dr. Kaboğlu toplantıyı yarıda keserek ayrıldı. Muhalif üyelerin odadan çıkmasının ardından Prof. Dr. Kaboğlu yeniden basının karşısına geçti ve kısa bir açıklama yaptı.

İnsan Hakları Danışma Kurulu, tartışmalı azınlık raporunun son halini tamamladı. Kurul Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun raporu açıklayacağı basın toplantısı ise muhalif üyeler tarafından engellendi.

Kaboğlu’nun basın toplantısında okuduğu raporu elinden alan Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, yeter çoğunluk sağlanmadan oylandığını iddia ederek hukuken böyle bir raporun olmadığını savundu.

TOBB Genel Sekreteri de aynı yönde eleştiri getirerek hukuken yok sayılan bu rapor için hukuka da başvurmanın mümkün olmadığını söyledi.

TOPLANTIYI TERKETTİ

Basın toplantısı yarıda kesilen Kurul Başkanı Prof. Dr. Kaboğlu ise “fiili şiddete” maruz kaldığını ve sözünün kesildiğini belirterek odadan ayrıldı.

Muhalif üyelerin odadan çıkmasının ardından Prof. Dr. Kaboğlu yeniden basının karşısına geçti ve kısa bir açıklama yaptı. Prof. Dr. Kaboğlu “Bu çirkin olay, işkenceye gösterilen sıfır toleransın düşünce özgürlüğüne gösterilmemesi açısından da vahim bir olay. Tüm ilgili kişi ve kuruluşları duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.