İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Resepsiyonda azınlık tartışması

30 Ekim 2004— Öte yandan Cumhurbaşkanı Sezer’in eşleri türbanlı olan milletvekillerine “eşsiz davetiye” göndermesi nedeniyle 29 Ekim resepsiyonuna katılım az oldu. Resepsiyona 6 bakan ve 12 AKP milletvekili katıldı.

Azınlık tartışmasıyla ilgili görüşleri sorulan Cumhurbaşkanı Sezer, “Bu ülkeye vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür. Anayasa Türklüğü etnik kökene bağlamıyor. Lozan’da azınlık tarifi açıktır, değişmez. kimse kaygı duymasın” dedi.

“ÜST KİMLİK TÜRKLÜK”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök “Türk kimliğinin üst kimlik olmasında korkulacak bir şey yok. Türk kelimesi Türkiye’yi de ifade ediyor. Bunu değiştirmeye kalkmanın çok daha zor ve ihtilaflı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“17 ARALIK’A KADAR HATA YAPILMAMALI”

Özkök AB ile ilgili bir soru üzerine de 17 Aralık’a kadar bir hata yapılmaması gerektiğini kaydetti. Genelkurmay Başkanı, hükümetle ilişkilerine ilişkin bir soruya da “Biz harekat planı yaparken bile kendi aramızda görüş ayrılığına düşüyoruz. Mühim olan uyumu bulabilmek. Ben hükümete bağlı bir organım. Benim için önemli olan Cumhuriyet hükümetidir” dedi.

BÜYÜKANIT’TAN ABD’YE K.IRAK ELEŞTİRİSİ

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise ABD’nin Kuzey Irak’ta PKK’ya göz yumduğunu belirtti. Büyükanıt “1998’de Güneydoğu Anadolu’da ne kadar terörist varsa şu anda da aynı. Kuzey Irak’tan geldiklerini biliyoruz.

Amerika ne yapıyor, herhalde onların hepsi Türkiye’ye girsin istiyor” dedi. Büyükanıt Öcalan’ın İmralı’da terör örgütünü Şam’dan daha rahat yönettiğini de söyledi ve “Bu konuda duyarlı olunmalı” dedi.

RESEPSİYONA TÜRBAN GÖLGESİ

Cumhurbaşkanı Sezer’in eşleri türbanlı olan milletvekillerine “eşsiz davetiye” göndermesi nedeniyle 29 Ekim resepsiyonuna katılım az oldu. Resepsiyona 6 bakan ve 12 AKP milletvekili katıldı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakanvekili Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Devlet Bakanı Güldal Akşit konuklar arasındaydı. AKP’den resepsiyona gelen 12 milletvekilinden ikisi eşli geldi. Bu milletvekilleri CHP’den AKP’ye geçen Atilla Başoğlu ile Afyon Milletvekili Mahmut Koçak’tı.

Sezer’in eşsiz davetiye göndermesi nedeniyle resepsiyonu protesto edeceği iddia edilen AKP Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş da konuklar arasındaydı.

Yorumlar kapatıldı.