İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PİYASADA KALİFİYE İŞÇİ TALEBİ BÜYÜK

İşverenlerin 968 yer için talebinden 751’i kalifiye işçi gerektiriyor. “Ermenistan İtihdam Ajansı”nın (EİA) 1 Eylül itibarıyla verdiği verilere göre özellikle kilitçilere, kaynakçılara, terzi ve marangozlara talep çok. Hükümetin aldığı kararla 26 ilk derece meslek okulları ve 85 orta düzey meslek okulları, kalifiye işçi hazırlamak için tekrar faaliyete geçti. Bunun yanısıra 23 remi olmayan Orta Düzey Mesleki Eğitim Kurumları da faaliyette. İlk ve Orta düzey Resmi Meslek okulları 2001 yılında kapanmış, 2003 yılında “Eğitime ilişkin” yasada değişiklikler yapılması sonrasında tekrar hayatiyet kazanmışlardı.

Eğitim ve Bilim Bakanlığı Orta Düzey Mesleki eğitim Bl. Sorumlusu Samvel Pipoyan, bu kurumların tekrar açılmasının piyasanın talebiyle olduğunu ifade etti ancak teknik donanım ve bian koşullarının yetersizliğini yaptığı açıklamada vurguladı.

Çalışan işçiler için uzmanlık programları da düzenlediklerini belirten Pipoyan, EİA’nın da konuya ilişkin çalışmaları olmakla beraber, her iki kurum arasında koordinasyon olmadığını kaydetti.

Pipoyan, çalışma piyasasında kaliteli bilgisayar programcılarına, tercümanlara, özellikle hizmet sektöründe uzmanlaşmış işçilere ihtiyaç olduğunu da hatırlattı.

Arevik Badalyan

Yorumlar kapatıldı.