İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GİZLİ İSTİHDAM DENETLENECEK

Dün Ermenistan Çalışma ve Sosyal Meseleler bakanı Ağvan Vartanyan, baakanlığının son 6 içerisindeki çalışmalarına ilişkin basına bilgi verdi. Yılın İkinci yarısında ILO (Ulus. Çalış. Örg.) ile Ermenistan ilişkilerini tekrar tesis edilmesinin önemini vurgulayan Vartanyan, burada, devlet, işçi ve işveren temsilcilerinin eşit şekilde temsil edildiğini belirtti. İlerde Sosyal Sigorta sisteminin kurulmasına yönelik de bir anlaşmanın imzalanacağını belirten Vartanyan, bu amaçla Parlamentı’da uluslalarası bazı konvansiyonların imzalandığını hatırlattı.

Sosyal Güvenlik alanında idari reformalar için 5 milyon dolarlık kredi aldıklarını ve bunun sosyal alanlardaki hizmetlerden, konuya ilişkin otomatik bilgi sisteminin yaratılması, Bölge İstihdam Merkezlerinin kurulması, Sakatlara bakım merkezleri, Gençler için mesleki uzmanlık merkezleri vb. Konuları da içerdiğini belirtti Vartanyan.

Çalışma Bakanı, Devlet Çalışma Müsteşarlığınının kurulmasının öneminden bahsetti ve bunun çalışma koşullarının denetlenmesi, istihdam, ücret, işsizlik yanısıra, özellikle sayısı 130-150.000’e varan gizli istihdamı denetlemeye çalışacağını kaydetti.

Vartanyan Sosyal Güvenlik kartları için 20 Ekim itibarıyla 1.867.000 kişinin başvurmuş olup, 1,5 milyon kişinin halihazırda kartlarını alçış olduğunu iafde etti.

Emekli aylıklarına ilişkin de bilgi veren Vartanyan 2005’ten itibaren temel emekli aylığın 3000 dramdan 4000 drama ulaştırılacağını, Fakir ailelere destek programının 4 milyar daha artırılarak 20 milyar drama yükseltileceğini ve bu ailelerde yeni çocuğun doğumuyla beraber verilen 35.000 dramlık bir kerelik yardımın iki katına çıkarılmasının da öngörüldüğünü hatırlattı.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.