İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan: Asıl laikliği savunan biziz

Katolik Kilisesi’nin önde gelenlerinden Kardinal Renato Martino, Vatikan’ın toplumsal hayata müdahale ettiği iddialarını reddetti ve devletin laik yapısını asıl savunanın kilise olduğunu ileri sürdü.

Martino, Katolik Kilisesi’nin savaş, işçi hakları, küreselleşme, siyaset ve kürtajla ilgili son dönemdeki kararlarını içeren bir kitabın yayınlanması nedeniyle Vakitan Radyosu’na verdiği demeçte, şunları söyledi:

“Kilise; insanın onuru, temel hakları, ekonomik ve toplumsal hayatın uygun biçimde yönetimi gibi konularda ve her şeyden önce barışın büyük yararı söz konusu ise İsa’nın sesi olmayı amaçlayan kendi sesinin duyulmamasını kabul edemez.

Öte yandan, müdahale ile suçlanan Kilise, herkesi Sezar’ın hakkını Sezar’a, Tanrı’nın hakkını Tanrı’ya vermeye çağırarak, aslında devletin laik yapısını asıl savunan taraftır.”

Vatikan’ın eski ABD büyükelçisi olan Kardinal Martino, halen Vatikan’ın Adalet ve Barış Konseyi’nin başkanlığını yapıyor.

Katolik Kilisesi’nin çeşitli kararlarını içeren 524 sayfalık derleme, Vatikan Dışişleri Bakanı Kardinal Angelo Sodano’nun önsözüyle yayınlandı. Kitap büyük ölçüde Papa 2. Jean Paul’ün çalışmalarına dayanıyor.

Papa, şimdiye kadarki konuşmalarında idam cezasına ve önleyici savaşa karşı çıkmış, işçi haklarının lehinde tutum takınmış ve küreselleşmenin tehlikelerine dikkat çekmişti.

Yorumlar kapatıldı.