İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD´li Türkler kararsız

Ermeni soykırımını tanıyacağını söyleyen Demokrat Kerry, Türk seçmen arasında popülaritesini kaybediyor. Cumhuriyetçi Bush’un eksi hanesinde ise Irak savaşı ve kötü giden ekonomi var….

Amerika’daki başkanlık seçiminde etkili olacak seçmen kitlelerinden biri de Türkler. Peki 80 bin Türk asıllı seçmenin oyu ikinci kez aday olan Cumhuriyetçi Başkan George W. Bush’a mı, yoksa Demokrat aday John F. Kerry’ye mi gidecek? Henüz oylarının rengi netleşmiş değil. ABD’de yayımlanan Turk of America dergisinin haberi Türk seçmen kitlesinin kararsız olduğunu gösteriyor.

MEHMET: DEVLET POLİKİTASI

Kerry’den yana olanların iki gerekçesi var: Irak savaşı, ülke ekonomisinin Kerry yönetiminde daha iyi olacağı inancı… Buna karşılık Bush’u destekleyen önemli bir Türk seçmen kitlesi de var. Bunun nedeni ise: Kerry’nin Ermeni soykırımını tanıyacağını dile getirmesi, Massachusetts senatörüyken Türkiye aleyhinde kararların altına imza atmış olması… Chicago kentinde finas uzmanı olarak çalışanMehmet Çelebi, Bush’un politikalarından rahatsızlık duyduğunu söylüyor. Çelebi, “Bundan önceki adaylar da Ermeniler’e benzer vaatlerde bulundu. Fakat hiçbiri gerçekleşmedi. Çünkü ülkelerini düşünmek zorundalar. Türkiye, Amerika için değerli bir müttefik. Kerry’nin başkan seçilmesi devlet politikasını değiştiremez” diyor.

GÜNEY: BUSH DERS ALDI

Çelebi’nin tam tersi düşünenler de var. New York’ta yaşayan işadamı Turgay Kadıoğlu, Bush’a oy vereceğini söylüyor. Florida eyaletinden işadamı Güney Adak, “Bush’un başkanlığının 2’nci dönemde daha iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum” derken; Bush yönetiminin Irak, İran ve Suriye konularında yaptığı hatalardan ders çıkardığına inandığını da belirtti. New Jersey’den tasarımcı Bülent Baybatur ise ABD’de yaşadıkları için öncelikle Amerika’daki yaşamları için en iyisini düşünmek zorunda olduklarını söyledi.

Yorumlar kapatıldı.