İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AMERİKAN ERMENİ KONGRESİ HEYETİ KARABAĞ’DA

Ani Totah başkanlığındaki Amerikan Ermeni Kongresi (AEK) heyeti, 3 günlük bir ziyaretle Stepanakert’e geldi. Ziyaret çerçevesinde resmi olduğu gibi tanıtım ziyaretleri de yapılmakta.

İlk gün heyet üyeleri The HALO Trust kuruluşu ofisini, Stepanakert Çocuk Yaratıcılık Merkezini, Anıt ve daha sonra Şuşi’yi ziyaret ettiler.

Ülkenin Birinci Bayan’ı İnna Hugasyan eşliğinde, Stepanakert 2 Nolu Orat Okulu’nu ziyaret ederek, gene AEK’nın büyük katkısının bulunduğu okul inşaat ve onarım çalışmalarını yerinde denetlediler. Bu okulun onalımı için AEK’nın çabalarıyla Los Angelos’ta 120 bin dolar toplanmıştı.

Ani Totah Amerikalı bir Ermeni hayırseverin, okula adının verilmesi şartıyla Stepanakert’teki herhangi bir okula onarım için 270 bin dolar yardımda bulunacağına açıkladı. Bunun için de Stepanakert Okulu seçildi.

Dün Heyet üyeleri Kandzasar’ı, Stepanakert Halı Fabrikası, Askeran’daki Ermeni Yardım Fonu ofisi’ni zayaret ettiler. Heyet gün sonunda Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devlet başkanı Arkadi Hugasyan ve Parlamento Başkanı Oleg Yeseyan tarafından kabul edildiler.

Heyetin bugün Stepanakert Tarih ve Jeoloji Müzesi ziyareti sonrasında Stepanakert’ten ayrılması bekleniyor.

Kim Gabrielyan, Stepanakert

Yorumlar kapatıldı.