İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GÜNEY OSETYA’DAKİ `REHİNE´ ERMENİLER YARDIM RİCASIYLA BM GENEL SEKRETERİ KOFİ ANNAN, ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANLARINA BAŞVURDULAR

3 çocuk ve bir bayan Erkneti’den dışarı çıkmayı başardılar

Gürcista-Güney Osetya sınırı Güney Osya alanında çaresiz durumda bulunan onlarca Ermenistan vatandaşı yardım amacıyla BM Genel Sekreteri Koffi Anna, AGİK Daimi Başkanı Solomon Passi, Ermenisytan ve Gürcistan Devlet başkanları Robert Koçaryan ve Mihail Saakaşvili’ye başvurdular.

“Biz 12’si çocuk 60 Ermenistan vatandaşı Rusya’dan Ermenistan’a geri dönüş yolu üzerinde çok ağır bir durumda kaldık ve yardım rica ediyoruz. Erkneti mahali polis noktası çalışanları yolumuza devam etmemize izin vermiyorlar. Biz insani koşullardan uzak, birlaç haftadır otobüste yaşamaktayız. Sizin yardımınıza başvuruyoruz. Gürcistan yönetiminden 2 otobüs ve 5 kamyondan oluşa konvoya yola devam izni vermesini rica ediyoruz. Gürcistan’daki Ermenistan elçiliğinin ve Ermeni Apostolik Kilisesi Gürcistan Diakosluğu görevlilerinin gayretlerinin başarıyla sonuçlanmadığını da tarafınıza bildirmek isteriz. Tekrar rica ediyoruz, biz yardım ediniz” denmekte başvuru mektubunda.

Tatul Hakobyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.