İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IRAKLI DİN ADAMLARI BİRLİK YOLLANMAMASI İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Armenian Mirror Spectator haftalık gazetesi 9 Ekim tarihli sayısında, küçük ve savunmasız toplumun güvenlik kaygılarından hareketle Irak Ermeni Toplumu Dini lideri Başpiskopos Avak Asaduryan’ın Ermenistan Cumhurbaşkanı ve Parlamentosuna, Irak’a hiçbir türde birlik yollanmaması için çağrıda bulunduğunu yazdı.

Ermeni kuruluşların teroristlerin hedefi haline gelmesi endişesini taşıyan dini lider, Irak’ta çoklarının 1915 Soykırımından kurtulan ve günümüze kadar Irak’taki kaosa rağmen varlığını sürdüren 20 bin Ermeni yaşadığını belirtti. İki ay önce, diğer hristiyan binaları yanısıra, Ermeni Katolik Kilisesi’nin de bombalandığını, kendi kiliselerine de saldırılması, çocuklarının kaçırılması ve öldürülme endişesi taşıdıklarını ifade eden dini lider, gazetelerin; doktorlar, şoförler vd. Silahsız askerlerin geleceğini yazdığını, ancak arapların böyle bir adımı kabul etmediğini, hatta, “dost Ermenistan da işgalcilere katılıyor” dediklerini ifade etti.

Dini lider 35 ermeni öğrencinin, 50 kişilik Ermeni birliğinin Irak’a gelmesi durumunda okudukları Ermeni okulunun bombalanacağı korkusuyla, yabancı okullara naklolduklarını da söylüyor.

Yorumlar kapatıldı.