İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

DÜNYA ERMENİLERİ BAŞPATRİĞİ KAREKİN II MOSKOVA’YA GİDİYOR

Tüm Dünya Eremnileri Başpatriği Karekin II; 15 Ekim’de Ana taht Az. Eçmiadzin Sinod ve İdarecileriyle buluşmasında; Moskova ve Tüm Rusya Patriği Aleksi II’nin 75. yaş gününü kutlamak ve Moskova Az. Haç Ana Kilisesi ve Diakosluk binasının temelini atmak üzere Moskova’ya gideceğini bildirdi.

Haşmetmeabları bugünlerde kayda alınan “Yehova Şahitleri” dini kuruluşuna ilişkin olarak, Ermenistan’da bir totaliter tarikatın daha tanınmasından ötürü endişesini dile getirdi. Ermeni Apostolik Kilisesi ve Kilise ruhanileri tarafından ruhani propagandanın eksik yapıldığı değerlendirmelerini yanlış ve adaletsiz saydığını belirten Başpatrik, totaliter tarikatın kaydını mazur göstermek için yapılan açklamaların da kabul edilemez olduğunu kaydetti. Başpatrik konuşmasında “Ermeni Apostolik Kilisesi’nin bütün zorluklardan bağımsız olarak bir misyonu var ve bunu tüm olanaklarıyla gerçekleştirecek” dedi.

Başpatrik; aydınların, siyaset adamlarının ve tüm müminlerin bu meselede gösterdiği inisiyatife ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yorumlar kapatıldı.