İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİLERİN HRİSTİYANLIK ÖNCESİ KUTSAL ÜLKEDEKİ VARLIĞI

Tarihi Ermenistan’ın kent ve eyaletlerine yönelik bilimsel toplantılar düzenleyen California Üniv. Modern Ermeni tarihi Kürsüsü’nün 6-7 Kasım’da düzenleyeceği toplantı “Kudüs ve Ermenilerin Kutsal Ülkedeki varlığı” başlığını taşıyor. Konu başlığını Kürsü başkanı Prof. Reacherd Hovhannisyan’ın seçtiği toplantıda Hovannisyan, “Ermeni Kudüs ve Kutsal Ülkedeki Ermeniler” başlıklı bir tebliğ sunacak. Ermenilerin buradaki varlığı Hristiyanlık öncesi dönemlere dayanmakta.

Konuyu çok yönlü değerlendirmek amacıyla farklı ülkelerden Ermeni ve yabancı birçok yabancı bilkim adamı da toplantıya katılacak. Bunlar arasında; Nina Karsoyan, John Carsuel, klod Mutafyan, Abraham Teryan, Roberta Ervayn, robert Grigoryan gibi aisimler yer almakta. Toplantının onursal başkanlığını Kudüs Ermeni Patriği Başpiskopos Torgom Mutafyan yapmakta.

Toplantıda Armenologlar şu konu başlıklarında tebliğler sunacaklar: Az. Akob Manastırı Elyazmaları Kolleksiyonu, Ermeni Patrikhanesi Ve Kudüs Ermeni Mahallesi tarihi, Patrikhane, Kilikya, Büyük Hayk ve Diğer hristiyan Kiliseleri İlişk., Soykırım öncesi ve sonrasında Kudüs Kolonisi, Kudüsün Ermeniler açısından önemi vd.

Ermenistan’dan toplantıya Ulusal Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsü çalışanlarından Albert Haradyan ve Emma Kostandyan katılmakta. Haradyan “Kudüste Ermeni-Yunan Kiliseleri İlişkisi ve XVII. yy’da İstanbul Patrikhanesi”, Kostandyan’sa “Mkrtiç Hrimyan ve Kudüs Ermeni Patrikhanesi” başlıklı tebliğlerini sunacaklar.

R.P.

Yorumlar kapatıldı.