İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

RUS-GÜRCÜ SINIRI RESMEN AÇIK, ANCAK FİİLEN KAPALI

Dün Armenpress basın salonunda açıklamalarda bulunan Ermeni-Gürcü İşadamları Blğ. (EGİB) başkanı ve milletvekili Vladimir Badalyan, EGİB’in sovyet sonrası dönemde kaybedilen ekonomik ve kültürel ilişkilerin tekrar tesisi ve derinleştirilmesi amacı taşıdığını, bu yapının ekonomik kazançlar yararları dışında siyasal alanda da beli kazançlar sağlayabileceğini, bu entegrasyonun Kafkasya’nın ekonomik gelişimine büyük katkı sağlaybileceğini ifade etti.

EGİB’in Tiflis’te yapılan kurucu toplantısına katılan Başbakan Zurab Jvanya’nın, Azerbaycan’ın ekonomik gelişmini dengeliyebilecek bir ekonomik büyüklüğün oluşturulması zorunluluğundan bahsettiğini söyledi. Her iki tarafın da konuyla yakınen ilgilendiğini belirten Badalyan, EGİB’in ilerde Gürcü ve Ermeni para birimlerinin değişim problemlerini çözeceğini, ilerisi için düşünülen Erivan-Tiflis-Batum yolcu treninin turizmi geliştireceğinden bahsetti.

Gürcistan’da açık ihaleyle Batum ve Poti limanlarının satışa konduğunu, ülkemiz için önemli olan bu limaların işadamlarımızın ortak gücüyle EGİB’in almaya çalışacağını kaydetti.

V. Badalyan, Gürcistan’ın kaybedilmemesi için bir hızlı entegrasyonun gerekli olduğunu kaydetti ve Gürcistan ve Ermenistan devlet başkanları arasındaki anlaşma gereği sınırın açık olduğunu ifade etti.

Serbest nakliyeyi temin için teknik meselelerin çözülmesi gerektiğini, daha 2 gün önce sınırdan 3 yolcu otobüsünün geçtiğini, sınırda kalan diğer araç ve kişilere ilişkin durumunsa, bu konuyla doğrudan bağlantılı kuruluşların dikkat noktasında olması gerektiğini bildirdi.

Anlaşıldığı kadarıyla sınır resmen açık olmakla beraber fiilen kapalı durumda.

Nana Petrosyan

Yorumlar kapatıldı.