İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vakıflar Yasa Tasarısı Başbakanlık’ta

Pınar Aydınlı/Ankara

NTV-MSNBC

7 Ekim 2004— Böylece vakıflar arasındaki ayrımın ortadan kalkmış olacağı belirtiliyor.

Cemaat vakıflarının mal edinirken, şube ve temsilcilik açarken vakıflar genel müdürlüğünden izin alması zorunluluğu ile denetlenmeleri, AB’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konular. Hükümet bu hassasiyetleri gidermek için hazırladığı yeni vakıflar yasa tasarısı üzerindeki çalışmaları tamamladı. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül’e tasarı hakkında verilen brifingin ardından, Erdoğan’ın bazı uyarıları çerçevesinde tasarı yeniden düzenlendi ve başbakanlığa sevkedildi.

Tasarı cemaat vakıflarının varolan sorunlarını çözmeyi ve vakıfların özgürlük alanlarını genişletmeyi amaçlıyor. Şu anda cemaat vakıfları ve medeni kanuna göre kurulmuş vakıflar farklı yasa hükümlerine tabi olarak faaliyet gösteriyor. Bu tasarı ile vakıflar için tek kanun geçerli olacak

AB bağlamında cemaat vakıflarının durumunun çok sık gündeme geldiğini hatırlatan Hükümet yetkilileri, “Artık biz, Müslüman vatandaşların kurduğu vakıflarla gayrimüslüm vatandaşların kurduğu vakıflar arasında ayrım gözetmek istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kurduğu vakıfların tümü aynı yasa hükümlerine tabi olacak” diyor. İç güvenlik kaygılarının ise tasarının hazırlıkları sırasında ilgili birimlerce sık sık gündeme getirildiği belirtiliyor.

Yorumlar kapatıldı.