İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

VAHŞİCE KIRILAN HAÇKAR YENİLENDİ

1990 yılında Britanya halkının yardımlarıyla Gümrü depreminde yıkılan okullar yerine Lord Byron’ın adını taşıyan bir okul yapılmış, okulun açılışı o zamanın başbakanı Margareth Thatcher tarafından yapılmıştı. Ermeni tarafı Britanya halkına şükran ifadesini Lord Byron’un mülklerinin en yakınında olan Hallgate Okulu’na 7 Kasim 1991’de, 2 mt. boyunda, Harutyun Melikyan’ın eseri bir haçkar dikmişti.

2000 yılında bir grup holiganın, futbol maçında Britanya’ın Arnavutluk’a yenilmesi üzerine, -polis kayıtlarına göre “armenian” ve “albanian”ı birbirine karıştırması sonucu- haçkar vahşice kırılmıştı.

“Armenian Mirror Spectator”ın elimize geç ulaşan sayısına göre; Ağustos ayında Hecnol (Notinghamshire) ‘da Lord Byron için düzenlenen 10 günlük uluslararası festival esnasında, aralarında sanatçılar Şake Aavanesyan (Britanya), Hayguhi Harutyunyan (Gümrü), Kler Rifkin ve Helen Bartın –Şiraz’ın Ahtamar’ını ingilizce okudular-, Gümrü Byron okulundan Lilit Hovsepyan, Ermenistan’ın Büyük Britanya elçisi Vahe Gabrielyan’ın daha hazır bulunduğu bir konser tertip edildi. Aynı günlerde haçkar da gene Harutyun Melikyan’ın eseri olmak üzere yerine kondu ve kutsandı.

H.Dz.

Yorumlar kapatıldı.