İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AMERİKAN EĞİTİM PROGRAMLARINA İHTİYAÇ HER GEÇEN YIL AZALIYOR

ABD Hükümeti himayesinde gerçekleştirilen eğitim programlarında yer alan Ermenistanlıların sayısı, ülkenin bunlara ihtiyacının azalması sebebiyle her geçen yıl azalmakta.

Dün düzenlediği basın toplantısında, gelecek yılki başlıca programlara ilişkin veren ABD Elçiliği Halkla İlişkiler Bl. sorumlusu Kimberly Hark, “Ermenistan’ın bugün eğitim programlarına ihtiyacı yok” dedi. Ülkesi eğitim metodlarının diğer ülkelerce yakınen tanınması ve bu ülkelerle ilişkilerin kolaylaştırılmasını temin amacıyla ilgili eğitim burslarının verldiğini işfade eden Hark, 1992 yılından bu yana eğitim amaçlı olamk üzere Amerikan hükümeti’nin Ermenistan’da 5-7 milyon dolar masraf yaptığını ve bu desteğin şimdilik süreceğini belirtti.

Önümüzdeki eğitim yılında; ABD eğitim kuruluşlarında eğitim görmek amacıyla “özgürlüğe destek yasası ‘Maski’ öğrenci” ve geleceğin liderlerinin değişim, genç öğretim üyeleri için Hubert Humphry ve Fulbright eğitim bursları yer almakta. Tüm programlarda adaylar açık yarışma usulüyle kabul edilmekteler.

Yorumlar kapatıldı.