İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İŞ ÖN ANLAŞMALARI BEKLENENİN ÜSTÜNDE GERÇEKLEŞTİ

Ermeni-Bulagar İş Konseyi Toplantısı’nın açılışı, Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği (ESİB) başkanı Arsen Gazaryan tarafından tarafından yapıldı. Bulgar işadamlarıyla buluşmanın beklenenden daha verimli geçtiğşni belirten Gazaryan, taraflar arasında yapılan ön anlaşmalara ilişkin bilgi verdi. Makina yapım alanında Bulgar “Sportinvest” ve Ermeni “Mşak” ve “Fleş”, inşaat sanayii alanında “Transkomplekt” ve Ermeni “Elitşin”, “Europrofile” ve “Elips” firmaları, ayrıca Ermeni inşaat malzemelerinin Bulgaristan’a ihracatı da öngörülmekte. İlaç ve kozmetik alanında, Bulgar “Dit Cosmetics” ve Ermeni “Biofarm”. “Policrom” zaten Ermeni “Printinfo” ve “Tigran Medz” firmalarıyla işbirliği yapmakta. Bu alanda, yeni teknoloji yatırımı konusu da görüşüldü. Bulgaristan’dan Ermenistan konserve ve içecek sanayii için cam daralar ithal edilecek. ESİB başkanı özellikle Bulgar “Somat” firmasının onarılmakta olan Burgaz-Poti-Novorosisk güzergahlı yük gemisi yerine bir gemi daha yollama dileğini önemsediklerini ifade etti bunun Rusya’nın Gürcistan kara sınırının kapalı olması koşullarında çok önemli olduğunu kaydetti. İletişim malzemeleri imalatı konusunda Bulgar-Ermeni “Elta Er” firmasında yetırımlar yapılacak. ESİB başkanı Erivan-Sofya uçuşlarına ilişkin olarak, eğer bunun ekonomik olarak kazanç getirici olması durumunda işlemeye başlayacağını söyledi.

Ermeni-Bulgar ilişkileri ve Ermenistan’ın ekonomik durumuna ilişkin bilgi veren Devlet başkanı Robert Koçaryan, 4 yıldır Ermenistan’daki ekonomik büyümenin 2 sayılı rakama ulaştığını ifade etti ve bu temponun önümüzdeki 3-5 yıl zarfında da korunacağı yönünde umudunu ifade etti.

Bulgaristan devlet başkanı Georgi Prvanov Ermenistan ve Bulgaristan arasında daha kaliteli ilişkilerin gelişeceği yönünde umudunu ifade ederken, en iyi dileklerin bile günümüz ulaşım yollarının geliştirilmemesi durumunda gerçekleşmiyeceğini vurguladı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.