İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TAKDİS OLUŞUNUN 50. YILI VESİLESİYLE AYİN

Ruhani olarak takdis oluşunun 50 yıl sonrasında Monreal Az. Grigor Lusavoriç Kilisesi’nde Rahip Dr. Zaven Arzumanyan onuruna bir ayin yapıldı. Dr. Arzumanyan, sadece Ermeni Apostolik Kilisesi din adamı değil, aynı zamanda birçok ciddi bilimsel araştırmanın da sahibidir.

Asıl ismi daniel olan rahip Arzumanyan, Kahire’de doğdu. 1954 yılında Antilyas’ta papaz olarak takdis edildi. 2 yıl Etyopya’da görev yaptıktan sonra, Londra Üniv.’de 3 yıl Teoloji eğitimi gördü. Daha sonra Kuzey Amerika Doğu Diakosluğunda görev yapan Arzumanyan, Philadelphia “Tample” Üniv. Ve New York Columbia Üniv. Bitirdi. Hevont Yerets’in “Arap İstilaları Tarihi” eserini eski ermeniceden İngilizceye çevirerek, bu konuda doktorasını doktora savunmasını gerçekleştirdi.

Adis Ababa, Mayami Ermeni toplumları ruhani lideri ve kanada Ermenileri Ruhani liderliği yardımcılığı da yapan Arzumanyan, 2004 yılı 1 Ocağında Kuzey Amerika batı Diakosluğu ruhani lideri Başpiskopos Hovnan Terteryan’ın davetiyle halihazırda dini görevini Pasadena Az. Grigor Lusavoriç Kilisesi’nde sürdürmekte.

Arzumanyan’ın hazırladığı eserler arasında “Ermeni Tarihi Araştırmaları” (3 cilt), geçen yıl yayımlanan ve Patrik Ormanyan’ın 3 ciltlik eseri “Azkapatum”un 4. cüldi olarak kabul edilen ve 3 ciltten oluşan eseri, bunlar dışında Tarihçi Uhdanes ve Hevont’tan yaptığı çeviriler sayılabilir.

H. Dzulikyan

Yorumlar kapatıldı.