İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Bartholomeos’a suçlama

İşadamı Vasilaki Floridi’nin, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun açılması için bağışladığı 5 trilyon liranın başka amaçlarla kullanıldığı iddiasıyla açtığı davaya devam edildi. Floridi, Patriğin kendisi dışında ABD’den de 12 milyon dolar aldığını öne sürdü.

Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Floridi avukatıyla birlikte katıldı. Floridi, Patrik Bartholomeos’un Ruhban Okulu’nun açılması için Türkiye’deki yetkililere rüşvet vermek gerektiğini ABD Savunma Bakanlığı’na bildirdiği, bu amaçla da 12 milyon dolar istediğini ileri sürdü.

ABD Savunma Bakanlığı’nca gönderilen bu paranın Bartholomeos’un şahsi servetini yöneten 3 kişinin hesaplarına yatırıldığını da iddia eden Floridi bu konuda mahkemeye bir de belge sundu.

Mahkeme heyeti belgelerin incelenmesi için duruşmayı erteledi. İşadamı Floridi, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun açılması için verdiği 3 milyon 300 bin doların amaç dışı kullanıldığını ileri sürerek, Patrik Bartholomeos’un da aralarında bulunduğu vakıf yöneticileri hakkında dava açmıştı.

Yorumlar kapatıldı.