İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN AMERİKAN ÜNİV.’DE MEZUNİYET TÖRENİ

Her yıl Ekim ayının ilk Pazarı Ermenistan Amerikan Üniv. (EAÜ) mezuniye töreni düzenlenmekte. Bu yıl yapılan törene, yurtdışından misafirler, devlet ve hükümet yetkilileri yanısıra, AGBU’nun 83. Dünya Kongresi’nde yer almak üzere Erivan’da bulunan AGBU temsilcileri de katıldılar.

Tören mezunların, Üniversite başkanı, Kolej dekanları, öğretim üyelerinin kortejle salona girmesiyle başladı. Ermenistan ve ABD ulusal marşlarını, Ararat Diakosluğu Ruhani lider yard. Pisk. Navasart Gcoyan’ın kutsaması takip etti.

Üniversite başkanı ve dekanlar mezun öğrencilere iyi dilek ve temennilerde bulundular. Harutyun Armenyan EAÜ öğrencilerinin dse alabileceği, yüksek öğrenim kurumlarının en iyi mezunlarına yönelik, Parlamento Başkanı’nın tahsis ettiği 250 dolarlık “Ülkenin Gelişmesine Destek” Bursu’nun tanıtımını yaptı. 2 en iyi öğrenciye verilecek bursdan her bir öğrenci eğitimi boyunca yıllık 25.000 dram alacak.

Bu yıl 133 mezu veren EAÜ’nün mezuniyet töreni, fakülte dekanları tarafından verilen master ve setifika belgelerinin dağıtımıyla son buldu.

M.B.

Yorumlar kapatıldı.