İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BESLAN’DA YARALANAN MİKAYEL’İN TEDAVİSİNE ALMANYA’DA DEVAM EDİLECEK

Dünya üzerindeki birçok haber aracı Güney Osetya’nın Beslan kentinde meydana gelen ve 300’den fazla günahsız insanın kurban olmasına sebep olan cani teror olayını gündeminde tutmaya devam ediyor.

Beslan’da rehin alınanlar arasında 33 de ermeni bulunmaktaydı. Bunlardan aralarında çocukların da bulunduğu 9 kişi aynı şekilde bu cani katliama kurban oldular.

Şu günlerde rehin alınanların çoğu Rusya’nın farklı kentlerinde tedavi olmaya devam etmekteler. Moskova Morozov Çocuk Kliniği Hastanesi’nde, Beslan No:1 okulu öğrencisi Mikayel Mkrtçyan ve ninesi Tamara Galstyan 5 Eylül’den bu yana tedavi olmaktalar.

1 Eylül’de Mkrtçyan’ların ailesinden 4 kişi yeni öğretim yılının açılışında yer almış, ancak ne yazık ki küçük Mikayel’in annesi ve kızkardeşi olayda kurban olmuşlardı.

Ayağından ve boynundan yaralanan Mikayel, Moskova’daki Hastaneye naklolduğunda durumu oldukça ağırdı. Ancak yapılan ağır ameliyat sonrası doktorlar Mikayel’in durumunda oldukça ilerleme olduğunu ifade etmekteler. Hastanede aldığımız habere göre Mikayel’in tedavisi, önümüzdeki bir ay içinde Alman doktorların önerisiyle Almanya’da devam edecek.

Rusya Ermenileri Birliği (REB) temsilcileri de Moskova’ya nakloldukları günden itibaren Mkrtçyan’ları haftada birkaç kez ziyaret etmekte. Dünya Ermeni Kongresi başkanı Ara Abrahamyan ise Beslan teror kurbanları için ½ milyon rubli toplandığını da ifade etmekte.

H.G.

Yorumlar kapatıldı.