İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TAYLAND ERMENİ ÖĞRENCİLERE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM VE BURS PROGRAMI SUNUYOR

Tayland’ın 200 yıllık üniversitesinin öğretim üyesi Bn. Amara Sontordrada Erivan’da bulunmakta. Bilindiği gibi Tayland ve ülkemiz parlamenterleri arasında dostluk bağları kurulmuş ve bu yaz Taylandlılar Erivan’ı ziyaret ederek, tarım ve diğer bazı alanlarda işbirliğine yönelik ön anlaşmalar yapmışlardı.

Bn. Amara Tayland’ın yüksek kaliteli şaraplarıyla tanınmış olduğunu, bunun Tayland’ın Güneş ve suyundan kaynaklandığını belirtti ve Ermeni üzüm çerşitlerini de kendi üretimlerinde kullanmak istediklerini söyledi. Kuyumculuk alanında da ikili ilişkilerin geliştirilmesi için iş planları yapılmakta.

Bn. Amara’nın bu seferki ziyaretinin bir diğer amacı da Ermenilerle bilimsel alanda işbirliği yapmak. Bunun halihazırda öğrenci değişim ve öğrencilere sağlanacak burslar aracılığıyla yapmayı planladıklarını hatırlatan Bn. Amara, üniversitelerimizde konferanslar verecek ve Ermeni eğitim sistemini ve deneyimlerini de inceleme düşüncesinde.

Tayland Kafkasya bölgesinde sadece Ermenistan’la, diğer BDT ülkelerindense sadece Kazakistan ve Tacikistanla işbirliği yapmakta.

Uzak Tayland’la Ermenistan arasındaki dostluk ilişkilerinin gelişiminde en önemli rolü oynayan kişi ise, Tayland’da inşaat sektörünün önde gelen Ermeni asıllı işadamı Bob (bu isimle herkes tarafından tanınmakta).

Yakın gelecekte parlamenterlerimiz bu ülkeyi ziyaret ederek, iş ve bilim alanında yapılan ön anlaşmalara kesin şeklini verecekler.

Garine Danielyan

Yorumlar kapatıldı.