İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Keşke Çatlı’yı tanıyabilseydim

Güneydoğu’da uzun süre asayiş bölge komutanı olarak görev yapan Hasan Kundakçı, Abdullah Çatlı ile hiç tanışmadığını belirterek şöyle dedi: ‘Ama keşke onu tanısaydım. Ona Ermeni olayıyla ilgili çok şey sormak istiyordum.’

Güneydoğu’da yıllarca asayiş bölge komutanlığı yapan emekli Korgeneral Kundakçı, Bucak’ın mahkemeye teslim ettiği dosyada, Çatlı ile çekilmiş fotoğrafının olabileceğini söyledi. Çatlı’yı tanımadığını belirten Kundakçı, ‘Raporlarda adını gördüm. Keşke tanısaydım’ dedi.

ŞANLIURFALI Bucak Aşireti’nin lideri, eski DYP Milletvekili Sedat Bucak’ın, Abdullah Çatlı’nın sır çantası ve bazı fotoğrafları mahkemeye teslim etmesi ile Susurluk skandalı yeniden gündeme geldi. Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı, Abdullah Çatlı’yı isim olarak Ermenilere karşı yapılan mücadeleye ilişkin raporlardan duyduğunu belirtti, ‘Hiç tanışmadım. Ama keşke tanısaydım. Ona Ermeni olayıyla ilgili çok şey sormak istiyordum’ dedi.

SİCİL SORAMAM

Güneydoğu’da uzun süre jandarma asayiş bölge komutanlığı yapan ve ‘Tamburalı Paşa’ olarak ün yapan Kundakçı, Çatlı’yı ‘Çatlı ya da Mehmet Özbay olarak’ tanımadığını belirtti, şunları söyledi: ‘Mahkemeye verilen fotoğrafta ben olabilirim. Böyle bir fotoğraf çekilmiş olabilir. Fotoğrafta kimler var ya da hangi dağda çekilmiştir bilmiyorum. O dönemde çok insanla fotoğraf çektirdim. Yanıma gelen korucu, köylü, asker binlerce insanla fotoğraf çektirdim. Kimseyi geri çevirmedim ki. Kaldı ki fotoğraf çektirmek isteyenlerden adli sicil kaydı da soramazsınız.’

RAPORLARDA GÖRDÜM

Çatlı’nın ismini Ermeni terörüne ilişkin yapılan mücadeleyle ilgili raporlarda sık sık gördüğünü de kaydeden Kundakçı, ‘Benim Ermeni terörüne ve ona karşı verilen mücadeleye ilişkin özel ilgim var. Çatlı’yı da okuduğum pek çok yazılı dokümanda gördüm. Keşke tanısaydım ona özellikle bu konuyla ilgili sormak istediğim ve yanıtını aradığım pek çok şey vardı’ dedi. Eski MİT görevlisi Korkut Eken’in, 1987 sonuna kadar emrinde çalıştığını da söyleyen Kundakçı, ‘Daha sonra da karşılaştık; ancak bizde bir kural vardır. Görev sonrasında, görevle ilgili konuşulmaz. Biz de öyle yaptık’ diye ekledi.

Yorumlar kapatıldı.