İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarı Gelin-Sari Gyalin

Şirin, Almanya’da doğup büyüdü. Kendisini Adıyamanlı Kürt Hacı İbrahim’in kızı olarak biliyordu. On iki yaşında, tesadüfen annesinin ve babasının Ermeni olduğunu; kendilerine “Bizimkiler” dendiğini öğrendi. Çok üzüldü. On üçünde saçlarına aklar düştü.

“Bizimkiler” 1915 faciasından kurtulabilen; sonradan zorla Müslümanlaşan; görünürde Müslüman, aslında Hristiyan olarak Anadolu’da yaşamak zorunda kalan Ermenilerdir. Bu kitapta Adıyamanlı “Bizimkiler”in gerçek hayatlarından manzaraları ve insan hallerini aynen kaleme aldım.

“Sarı Gelin-Sari Gyalin”i kimliği unutturulmuş, kişiliği parçalanmış Şirin’in kendini ve kültürel kimliğini arayışını; iç dünyasındaki arınmayı; düşüncelerindeki aydınlanmayı gösterebilmek için yazdım. Verdiğim emekler, doksan yıldır dinmeyen acıların bitmesine; bireysel ve toplumsal vicdanımızın özgürleşip rahatlamasına; Türkiye’de barış kültürünün gelişmesine katkıda bulunursa mutlu olacağım.

“Sarı Gelin” mi, “Sari Gyalin” mi? Amacım ikisinin de acısını derinden duyurabilmektir. Türkçesi olsun; Ermenicesi olsun “Sarı Gelin”i, “Sari Gyalin”i; barış, kardeşlik, sevgi türkülerini; çok sesli, çok renkli, uyumlu bir koro gibi; Anadolu’nun bağrında, özgürce söyleyebileceğimiz günleri göreceğimizi umuyorum.

Selam ve sevgilerimle..

Kemal Yalçın


Sarı Gelin-Sari Gyalin

Belgesel roman

336 sayfa

ISBN: 3-00-010994-3

Fiyatı: 16.80€

Almanya ve Türkiye için fiyatı, posta masrafı dahil 20 €;

Amerika ve Kanada için ise 25 €’dur.

İsteme adresi:

Tel-Faks: 0049-234-58 86 984

E-Mail: h_kemal_yalcin@yahoo.de

Yorumlar kapatıldı.