İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GENÇ BİLİM ADAMLARININ SAYISI O KADAR DA AZ DEĞİL

Kalust Gülbenkyan Vakfı Ermeni Bl. Müdürü ve dilbilimi doktoru Zaven Yegavyan’ın girişim ve hümayesi ve Ermeni Sosyoloji Birliğiyle ortaklaşa genç bilim adamlarını teşvike yönelik düğzenlenen yarışmada, dün Armenia-Marriott Oteli “Kraliçe Erato” Salonunda, aralarında Bilimler Akademisi Hidroekoloji, Fizik, Oryantalizm, Tarih, Eski Çağ Bilimleri ve Etnıgrafya, Biyokimya Enstitüleri, Burakan gözlemevi, Amerikan, Mimarlık ve Devlet Üniversiteleri doktora öğrencilerinin bulunduğu 10 genç bilim adamına takdir belgeleri yanısıra 500’er dolar parasal ödül verildi.

Bilindiği gibi Sn. Yegavyan, Ermenistan’da Ermeni Araştırmalarıyla ilgili yayınların basılması sponsorluğunu üstlenmekte.

Ermeni sosyoloji Birliği başkanı Kevork boğosyan seçtikleri 10 bilim adamının en iyileri olduklarına inandıklarını, ödülü verirken alanında doktora yapmış, kitap ve makaleler yayımlamış, uluslararası seminerlere katılmış gençlerin dikkate alındığını kaydetti, yapılan etkinliğe gelecek sene başka kuruluşların da katılması durumunda, gençlerin sayısının çok daha fazla artacağını ifade etti.

Ödül alan gençlerin 9’u Erivan, biri ise Gümrü kentindendi.

Ruzan Poğosyan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.