İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN VE TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLARI NEW YORK’TA BULUŞTU

BM Genel Kurulu 59. Oturum dönemi çalışmalarına katılan Türkiye Dışişleri bakanı Abdullah Gül, New York’ta BM Genel sekreteri Kofi Annanla buluşması sonrasında, dün aralarında Pakistan, Tayland, Sudan, Ukrayna, Çin, İran ve Ermenistan Dışişleri bakanlarıyla ikili temaslar gerçekleştirdi.

Oskanyan-Gül buluşmasına ilişkin Türkçe gazeteler yeterli bilgi vermezken, iktidara yakın “Yeni Şafak” gazetesi 28 Eylül sayısında buluşmaya ilişkin belli ayrıntılar yazmakta. Yeni Şafak, Gül-Oskanyan buluşması sonrasında yapılan basın toplantısında, Gül, Oskanyan’la buluşmasına ilişkin olarak Gül’ün “Geçen ay Ermenistan ve Azerbaycan devlet başkanları buluştular. Ben Ermenistan Dışişleri bakanından buluşmaya ilişkin bilgi vermesini rica ettim, ve bana ayrıntılı bilgi verdi. Prag’da Ermenistan Dışişleri bakanı Azerbaycan dışişleri bakanıyla 4 kere buluştular. Ermenistan dışileri bakanı bu buluşma sonuçlarına ilişkin de bilgi verdi. Ben ona, taraflara arasında katalizör rolü oynamaya devam edeceğimizi söyledim” dediklarini yazmakta.

Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye Dışişleri bakanlarının New York’ta öngörülen üçlü buluşmasına ilişkin olarak Gül; “O buluşmanın kararı Istanbul’da verilmişti. Ancak Ermenistan Dışişleri bakanı New York’a geldiğinde Azerbaycan Dışişleri bakanı ve devlet başkanı New York’u terketmişlerdi. Biz ilerde tekrar buluşma yönünde kararlılığımızı ifade ettik” diyerek ayrıca belirtti.

Özet olarak buluşmanın diplomatik nezaket ortamı içinde gerçekleştiğini söyleyebiliriz.

HakobÇakryan

Yorumlar kapatıldı.