İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ALMANYA’DA ERMENİ KÜLTÜR GÜNLERİ

Ermenistan Kültür ve Gençlik Sorunalrı bakanı Hovik Hoveyan başkanlığınıdaki Ermenistan heyeti 21-23 eylül tarihlerinde, 21 Eylül-5 Kasım arasında devam edecek “Ermeni Kültür Günleri”nin açılışına katılmak üzere Almanya’nın Saksonya-Anhalt bölgesini ziyaret ettiler.

Magdeburg. St. Yohannes kilisesindeki “Serenad” Oda orkestarasının konseriyle başlayan açılışta, bakan Hovik Hoveyan, bölge kültür bakanı Prof. Ian-Hendrik Olberts, Magdeburger belediye başkanı Luts Tryumber birer konuşma yaptılar. Bir sonraki gün Ermeni ve Alman fotograf sanatçılarının katıldığı bir fotograf sergisi düzenlendi. Ermeni Kültür Günleri çerçevesinde bir dizi kentte Adom Egoyan, Sergey Paracanov’un filmlerinin gösterimleri yanısıra, Almanya’da yaşayan ermeni ressam Ararat Sarsyan’ın daresim segisi düzenlenmekte. “Mesrob” Ermeni Araştırmaları Merk. Seminerlerler yanısıra daha birçok etkinlik organize edilecek.

Ermeni Kültür Günleri 5 Kasım’da “Armenia Navy Band” caz orkestrasının konseriyle son bulacak. Bakanlıktan aldığımız bilgiye göre, Ermenistan heyetine, Ermenistan’ın Almanya elçisi Bn. Garine Hazinyan da eşilik etmekte.

Marieda magaryan

Yorumlar kapatıldı.