İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN TAYVAN’IN BAĞIMSIZLIĞINA KARŞI

Çin, Karabağ Sorununun uluslararası hukuk normları çerçevesinde çözülmesine taraftar

Ermenistan ve Çin Devlet başkanlarının Çin’de yaptıkları ortak deklerasyonda; Ermeni tararfı, Çin Halk Cumh. Hükümetini, tüm Çin’i temsil eden tek hukuki Hükümet olduğunu teyid edilmekte ve Tayvan’ı Çin’in ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmektedir. Deklerasyon’da Ermenistan, Tayvan’la resmi ilişkiler kurmama ve Tayvan’ın bağımsızlığını desteklememe kararalılığını da kahydetmekte.

Mediamax Ajansı’nın bildirdiğ haberde; resmi Pekin deklerasyonda; Dağlık Karabağ sorununun barışçı şekilde çözümlenmesine taraftar olduğunu, bu doğrultuda uluslararası toplulukca atılan adımların, meselenin mümkün olduğunca hızlı, adaletli ve rasyonel çözümünün herkesçe kabul edilmiş uluslararası normlar temelinde mümkün olacağı yönünde umudunu ifade etmektedir.

Resmi bir ziyaretrle Çin’de bulunan Başkan Koçaryan’ın görevdaşı Hu Tsintau’yla imzaladığı ortak deklerasyonda, BM’in dünya barışının korunmasındaki rol önemsenmekte ve BM’in esas amaç ve ilkelerinin uluslararası sorunların çözümlenmesinde temel normlar olduğu da vurgulanmakta.

Yorumlar kapatıldı.