İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN’DA DİNİ AZINLIKLARIN SAYISI NÜFUSUN %10’UNU OLUŞTURUYOR

ABD Dışişler bakanlığı Ermenistan’da Dini özgürlükler-2004 raporunu yayımladı. Raporda; Ermenistan Hükümetinin “Yehova şahitleri”ni dini kuruluş olarak kaydetmeyi bir kez daha reddettiği vurgulandı. Ancak daha öneki yıllardaki redlerden farklı olarak Hükümet Ulusal Azınlıklar Ve Dini Meseleler ofisi bu sefer teknik yetersizlikleri gerekçe gösterdi. Bu yakın gelecekte, Yehova şahitlerinin faaliyetlerinin legalleşmesi anlamına geliyor olabilir.

Hükümet Ulusal azınlıklara ilişkin sayısal veriler vermemekle beraber, ABD Dışişleri bakanlığı raporunda şu sayılar yer almakta:

Katolikler 180 bin, Yezdiler 30-40 bin, Hisunakanlar 25 bin, Yehova Şahitleri 7500, Protestanlar 5000, Harizmatlar 3000, Baptistler 2000, Mormonlar 2000, Yahudiler 500-1000, Adventistler 1000.

Ermenistan’daki bazı toplumsal kuruluşların iddiaları aksine, yehova şahitlerinin inançlarından ötürü işten çıkarıldıkları ve saldırıya uğradıklarına ilişkin herhagi bir durum raporda yer almazken, raporda adı belirtilmeyen bir yehova şahidi, benzeri olaylardan haberi olmadığını ifade etmekte.

Yorumlar kapatıldı.