İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Festival Hazırlıkları Tamam

Batman Gazetesi

22/09/2004

——————————————————————————–

BİA (Batman) – Otel Asko’da konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, festivale Türkiye’de bir çok sanatçının yanı sıra Irak, Ermenistan ve Yunanistan’dan da sanatçıların katılacağını belirtti.

Kalkan, festival kapsamında Dohuk valisi ve 25 Kuzey Iraklı iş adamının da Batman’a geleceğini söyledi.

Almanya’dan da bir çok belediye başkanı ve milletvekilini festivale davet ettiklerini söyleyen Kalkan, festivalin 27 Eylül Pazartesi günü solist Diana Vekil ve piyanist Satenik Muradyan’ın Belediye Konukevi’nde verecekleri resital ile başlayacağını belirtti.

Festivale Yunanistanlı sanatçı Maria Faranduri, Gülistan Perwer, Yıldız Tilbe, Gülay, Diyar, Grup Soldiyez, Yaşar Kurt, Aynur Doğan, Jiyan, Zozan, Seid Yusiv, Peyman, Brader, Agıre Jiyan, Metin Kahraman, İstanbul Müzik ve Sema Topluluğu, Dijvan Gasparyan, Birol Topaloğlu, Bülent Ortaçgil, Zuhal Olcay, Erkan Oğur, Cem Aksel ve Edip Akbayram’ın da aralarında bulunduğu birçok sanatçı katılacak.

Kalkan, festival kapsamında tiyatro, sinema, şiir, resim, fotoğraf, halk oyunları, dans gösterileri ve panel gibi etkinliklerin de yapılacağını söyledi.(EÖ/YS)

Yorumlar kapatıldı.