İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KÜLTÜREL ÖZGÜRLÜK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ, YURTDIŞINDA YAŞAYAN ÇOK ERMENİ VAR

Dün BM Ofisi’nde “2004 İnsani Gelişim Raporunun” kutlaması yapıldı. Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan ve BM Daimi temsilcisi Liz Granden açılış konuşmalarını yaptılar. Raporun bu yılki temasıysa “Bugünün çok yönlü dünyasında kültürel özgürlük”başlığını taşıyor.

Vartan Oskanyan yaptığı konuşmada, raporun bugünün çok yönlü dünyasında, kültürel çelişkilerin ülke birliğini, gelişim ve demokrasinin yükselmesinde katkısı olabileceğini gösterdiğini söyledi ve Ermenistan’ın raporda yer alan sonuçlarla tamamıyla hemfikir olduğunu kaydetti. Ermenistan Cumhuriyeti’nin yıllardır ulusal azınlıklarla doğru politika yürüttüğünü, ülkenin tüm süreçlerine onları kattığını söyledikten sonra Ermeniler için bu meselenin ulusal düzeyde değil, tüm dünya ermeniliğini anlamında ilgilendirdiğni, zira dünyanın farklı ülkelerinde birçok Ermeni toplulukları olduğunu kaydetti. Oskanyan “Ben bu meselelere bölgesel, Kafkasya açısından bakılması arzusundayım” dedi.

Raporda kültürel özgürlüğün genişletilmesinin 21. yy.’ın en önemli amaçlarınddan biri olduğu ve özel önem veilmesi vurgulanmakta. Sn. Oskanyan, sözlerinde raporun oldukça ilginç olduğunu hatırlattı, toplumumuzda geniş ilgi göreceği ve yeni Anayasa’ya esas olması yönünde umudunu ifade etti

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.