İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANI GÜL, NEW YORK’TA ERMENİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI OSKANYAN’LA BULUŞACAK

Dün ABD’ye giden Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün programı oldukça yoğun. Haftanın son iki gününü Chichago’da geçererek, Türk günü kutlamalarının kapanışına ve daha sonra, ABD’de faaliyet gösteren farklı türk ve yahıudi kuruluşlarının temsilcileriyle buluşacak.

20 Eylülde New York’a geçecek olan Gül, burada BM Genel Asamblesi çalışmalarına katılacak.BM’deki Türkiye daimi temsilcisi vekili Altay Cengizer, Gül’ün 23 Eylül’de BM Genel Kurul oturumunda bir konuşma yapacağını bildirdi. Gül New York’ta Asamble katılımcılarıyla ikili temaslarda bulunacak.

Yarı resmi “Anadolu” Ajansı 17 Eylül tarihli haberinde, bu bilgiler yanısıra Türk Dışişleri Bakanı’nın, AB Dışi Siyaset ve Güvenlik Raportörü Havier Solana ve Arap Birliği Genel sekreteri Amr Musa ile yapacağı buluşmalara özel yer vermekte.

17 Eylül sabahı TRT de Türk Dışişleri bakanı’nın New York’ta 32 ikili temasta bulunacağını,bunlar arasında ABD Dışişleri bakanı Kolin Pavıl ve Ermenistan Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan’la yapacağı görüşmelerin de olduğunu söylemiştir. Böylece TRT; Anadolu Ajansı’ndan farklı olarak, Pavıl ve Oskanyan’la öngörülen buluşmaları ayrıca vurgulayarak, bunların Ankara için özel önemini vurgulamıştır.

Hakob Çakryan

Yorumlar kapatıldı.